Monday, May 10, 2021

 

 

LET IT HAPPEN ON PURPOSE – FAKE NEWS OR REALTY?

BOK: TABU TEMA 911


Viktig at vi i et demokratisk styrt land stiller strenge krav til offentlig informasjon i forbindelse med politiske og historiske kilder. Falske nyheter eller « Fake News» som nå har blitt en betegnelse som brukes ofte, kan bli en vanskelig oppgave å kontrollere. Mange kaller nyhetene for tvilsomme konspirasjonsteorier. Helt greit. Derfor vil jeg presentere to kjente sitater før jeg begynne en begrenset vurdering av boken med tittel: « TABU TEMA 911» utgitt i 2019.

En oppsummering av den kjente franske filosofen og forfatteren Voltaires tro på ytringsfriheten kan gjengis i sitatet: « … Jeg er dypt uenig i det du sier, men vil til min død forsvare din rett til på si det…».

Francois-Marie Aroet var Voltaires egentlige navn (1694- 1778).

Til forsvar for min videre vurdering av nevnte bok vil jeg også ta med noen ord fra den norske visedikteren Alf Cranner: « Din tanke er fri». Den Sveitisk/tyske folkevisen ble egentlig skrevet av en ukjent dikter. Den tyske tittelen på folkevisen er:» Die Gedanken sind Frei «- skrevet på 1800 -tallet.

I boken « Tabu tema 911» setter forfatteren Trond Skaftnesmo et kritisk søkelys på viktige internasjonale begivenheter som de fleste av oss kjenner til. Han vil provosere leseren til å søke de faktiske forholdene i sakene. Dessuten tar han et klart standpunkt til sakene som presenteres. Den viktigste saken som han vurderer er terrorhendelsen i USA den 11. september 2001. Hva skjedde egentlig spør han? Vi lar denne saken ligge i bero litt fordi andre saker er like viktig å vurdere.

POLEN 1939

« Let- It-Happen- on- Purpose « politikk er ikke ny av dato. Historien kan bekrefte bruken av denne metoden for å nå upopulære og vanskelig politiske og militære mål. I noen tilfeller vet vi helt sikkert at metoden ble brukt for å oppnå bestemte mål. Nazi-Tyskland hadde som mål å okkupere Polen i 1939. Den 1. september 1939 ble det tyske folket informert om et polsk angrep på radiostasjonen Gleiwitz. Den polske hæren hadde angrepet Tyskland. Vi vet i dag at angrepet var organisert av tyske militære. Tyske SS- soldater stod bak angrepet. Falske nyheter ble publisert. Tyskland måtte forsvare seg mot Polen. En tysk invasjon av Polen var nødvendig.

PEARL HARBOUR 1941

Forfatteren viser også til de uklare forholdene før det japanske angrepet på Pearl Harbour. Den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt mente at før eller seinere ville USA bli dratt inn i krigen mot Nazi-Tyskland. Den amerikanske befolkningen ville holde landet utenfor krigen. Det japanske angrepet på Pearl Harbour var til fordel for presidentens egne meninger USAs deltagelse i den annen verdenskrig. Dessuten erklærte Nazi-Tyskland USA krig samtidig. Vi kjenner resultatet av krigen. USA vant på alle fronter. Landet ble en stormakt av dimensjoner etter krigen. Det kritiske spørsmålet som har blitt vurdert av flere offentlige komiteer i USA, er om Franklin D. Roosevelt personlig isenesatt Pearl Harbour? Japan måtte angripe USA først dersom USA skulle ta et oppgjør med Japan. Den offisielle amerikanske politikken var ikke til fordel for Japan. Landet ble presset hardt av restriksjoner fra USA. Noen mener fortsatt at presidenten lot det japanske angrepet bli utført slik at landet kunne begynne krigen mot Japan. Forfatteren er av denne mening. VI vet ikke sikkert men resultatet ble meget gunstig for USA.

« let -It -happen – on- Purpose « kan også synes å være brukt i forbindelse med mordet på John F. Kennedy. Forfatteren tar ikke opp til diskusjon dette meget omtalte mordet som ingen klarer å oppklare. Resultatet kjenner vi alle. Krigen mot Vietnam ble opptrappet. Den nye presidenten Lyndon B. Johnson fikk gjennomført den enorme militære aktiviteten i Vietnam. Krigsindustrien i USA hadde gode dager. Den norske handelsflåten tjente bra på krigen ifølge rapporter fra norske redere.

USAs ledende politikere mente at Irak var en alvorlig trussel for verdensfreden. Landet hadde begynt å produsere masse ødeleggelses våpen. Ingen våpen av denne type ble funnet i Irak. Landet ble invadert. Ledelsen i landet ble fjernet. Falske nyheter ble avslørt uten internasjonale konsekvenser.

USA 11. SEPTEMBER 2001

Trond Skaftnesmo argumenterer kraftig mot den offisielle informasjonen om flyangrepet på USA i 2001. Resultatet kjenner vi alle. NATO ble aktivisert fordi et land innen organisasjonen ble angrepet. Den aggressive politiske ledelse i USA fikk den krigen de ønsket. NATOs medlemmer måtte delta i okkupasjonen av Afghanistan. En krig som ennå ikke er avsluttet. Et meget kritiske spørsmål kan fortsatt bli stilt overfor den politiske ledelsen av USA i 2001: lot dere alle katastrofen skje fordi en ny krig var ønsket? USA har verdens beste forsvar samt verdens beste etterretnings organisasjon: CIA. Merkelig at alt skulle gå galt i 2001?

Forfatteren viser til diverse rapporter og kritiske kommentarer til angrepet. Ingen vet med sikkerhet om «La det skure å gå politikken « ble brukt av den amerikanske ledelsen i 2001? Likevel lar vi sitater fra Alf Cranner og Voltaire få innpass i debatten om USAs militære aktiviteter rundt om i verden. Ny forskning vil trolig kunne gi i et svar på både mordet på John F. Kennedy, angrepet på Irak og flyangrepet på USA i året 2001 samt en vekker for folk flest som vil leve i fred-håper jeg?

Trond Skaftnesmo: Tabu Tema 911. Paradigmeskifte Forlag AS.2019.

ISBN: 978-82-93235-33-0

Tedd Urnes

 

 

 

No comments: